Cursus omgang wand- / platenzaag

Groningen

Een platenzaagmachine, ook wel wandzaagmachine genoemd, is een verticale zaagmachine en wordt gebruikt om metalen en kunststoffen mee af te korten. De bediening van een wandzaag of platenzaag en zeker het afstellen is zonder kennis van zaken absoluut niet eenvoudig. Er is deskundigheid en kennis voor nodig om de machine op een veilige en adequate manier in te stellen. Bij deskundig en goed gebruik vergemakkelijkt deze machine het verwerken van platen hout enorm en kunnen er met precisie grotere hoeveelheden materiaal relatief eenvoudig verwerkt worden.

 Deze cursus is voor deelnemers die aantoonbaar deskundig en bekwaam dienen te zijn in het bedienen van een wandzaag /platenzaag.

Wat wordt er onder andere behandeld?

Doel van de machine
Er wordt uitgelegd voor welke doeleinden de wandzaag / platenzaag gebruikt kan worden.  Er zijn bijvoorbeeld zaagbladen voor het zagen van verschillende materialen zoals: hout, metaal, kunststof en steen.

Veiligheid machineonderdelen
Afscherming zaagblad, zaagbladen, spouwmes, werkhouding en werkmethode, samen zagen, opstelling machine, aansluiting op elektriciteitsnet, schakelaars, omgevingsfactoren en verlichting, orde en netheid.

Instellen en vervangen machineonderdelen
Opstelling van de machine, montage geleiders, afzuiging, stellen van de zaaghoogte en –breedte, verstellen van het zaagblad, instellen van beschermkap, verwisselen van zagen, veilig uitvoeren van verschillende zaagwerkzaamheden (afkorten, stroken zagen, onderhoudsaspecten).

Persoonlijke beschermingsmiddelen
Gehoorbescherming, gezichtsbescherming en werkkleding.

Maatvoering
Hoe stel ik de machine in, maatverdeling op de machine zelf, duimstok, rolmaat en aanslag afstelling.

 

Aanmelden

Geïnteresseerd om deel te nemen aan de cursus Wandzaag/Platenzaag? Neem vrijblijvend contact met ons op

Hallo, Hendrik hier

Heb je vragen over een cursus, of kom je er niet uit bij je keuze? Ik help je graag verder!

050 211 52 03 info@leerbouwen.nl