Praktijkopleiding schilderen

Ben jij opzoek naar een baan waar de details het belangrijkst zijn? Dan is de opleiding schilderen bij Leerbouwen wat voor jou! Als leerling schilder kan jij na het volgen van de opleiding aan de slag in de schilder branche. Je leert onder andere hoe je het verfsystemen  en houtrot behandeling toepast, glaszetten, behangen, het spuiten van verf en Latex en hoe je diverse ondergronden behandeld, etc.

Doelgroep

Mensen (M/V) die in de bouwsector als schilder aan de slag willen en houden van afwerking op hoog niveau, met of zonder kwalificatie. Basiskennis Nederlandse taal is noodzakelijk of men is bereid om dit te leren, dit in verband het behalen van de nodige certificaten en de veiligheid op de werkvloer, denk hierbij onder andere aan een VCA-certificaat.

Inhoud van de opleiding

Het betreft een werk- leertraject van 3 tot maximaal 7 maanden. De opleiding start met werken/opleiden in de opleidingswerkplaats in Groningen. In Groningen heeft Leerbouwen een praktijkruimte om het vak als stukadoor te leren. Tijdens deze periode kan het VCA-diploma en de vakmanpas van het Certificaat Centrum Veilig Wonen behaald.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Het schilder programma van deze opleiding bevat de volgende inhoudelijke punten:

Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan de orde:

Na de opleiding heeft de leerling:

Meer weten over deze praktijkopleiding? Neem dan contact met ons op.