STAP-subsidie

STAP-budget

Met de subsidie kun je bij ons veel (introductie)trainingen geheel kosteloos volgen. Wil je een duurdere opleiding doen? Dan kun je met de subsidie tot € 1.000,- voordeel krijgen. Genoeg mogelijkheden dus om dit jaar aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

Bekijk alle opleidingen Bekijk alle cursussen

Wat is het STAP-budget?

 

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. De overheid heeft de subsidie in het leven geroepen om mensen te helpen zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan, zodat ze meer kans hebben om hun baan te houden of een nieuwe baan te vinden. Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen met het STAP-budget een opleiding, training of cursus volgen en bijvoorbeeld een MBO-diploma halen. Zo helpt de subsidie mensen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

 

STAP-budget geldt voor ons volledige aanbod

Je kunt het STAP-budget voor al onze opleidingen en cursussen gebruiken. Zo kun je kiezen voor een korte cursus, maar ook voor een meerdaagse cursus of opleiding.
Tot € 1.000,- kun je dus kosteloos een cursus of opleiding volgen. 

 

STAP-budget aanvragen bij UWV

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij UWV. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je maximaal € 1.000,- subsidie om je opleiding of cursus mee te bekostigen. Kost je opleiding of training meer dan € 1.000,-? Dan is een aanvulling vanuit jezelf, je werkgever, een O&O-fonds, de gemeente of UWV mogelijk.
Is het beschikbare budget vanuit de overheid op, dan kun je helaas geen subsidie meer krijgen. Wacht dus niet te lang met je aanvraag.

 

Jaarlijks € 200 miljoen beschikbaar

De overheid stelt jaarlijks ruim € 200 miljoen beschikbaar, waarmee naar schatting ruim 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding kunnen betalen. Het budget wordt dit jaar verdeeld over 5 aanvraagtermijnen. 

 

Voorwaarden STAP-budget

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan de volgende criteria voldoen:

• Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
• Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
De startdatum van de opleiding of training cursus ligt tussen de vier weken en drie maanden na je aanvraag.
Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Op Rijksoverheid.nl vind je ook veel informatie over het STAP-budget.

 

Al onze opleidingen in DUO-register

Je kunt het STAP-budget alleen aanvragen voor opleidingen, trainingen en cursussen die in het scholingsregister van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) staan. Ons hele opleidingsaanbod staat in dit register. Je kunt dus voor elke opleiding of cursus die wij aanbieden het STAP-budget aanvragen.

 

Vragen?

Heb je vragen over het STAP-budget? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste opleiding of training? Neem dan contact met ons op via  050 2115203

Hoe vraag je een STAP-budget aan?

Stap 1:
Schrijf je in via onze site  www.leerbouwen.nl of telefonisch via 050 – 211 52 03. Geef bij je inschrijving aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Is er een bevestigingsknop? Binnen 3 werkdagen ontvang je per e-mail van ons het STAP-aanmeldbewijs.

Stap 2:
Zorg dat jet het aanmeldbewijs zo snel mogelijk upload in het STAP-portaal van UWV. De aanvraagperiode start op 1 juli 2022 om 10.00 uur

Stap 3:
Voldoe je aan alle voorwaarden en wordt STAP toegekend? Dan ontvang je van het UWV hier bericht over.

Stap 4:
Je hoeft zelf niets voor te schieten. Zodra je budget wordt toegekend ontvangen wij, als opleider, direct het STAP-budget.

Stap 5:
Leerbouwen ontvangt het bedrag en verrekent dit met de opleidingskosten.

Stap 6:
Je kunt aan de slag met je opleiding of cursus!

Je krijgt van Leerbouwen informatie betreffende:
• startdata
• lokatie
• tijd