Dagbesteding

Dagbesteding

Kun jij niet in een ‘gewone’ baan werken, bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt? Of heb je veel begeleiding nodig tijdens het werk? En wil je graag de basisvaardigheden van een beroep onder de knie krijgen?

Dan kun je bij Leerbouwen een dagbestedingstraject volgen. Je gaat dan écht werken bij een van de praktijkwerkplaatsen van Leerbouwen en werkt toe naar een vervolgopleiding of baan.

 

Persoonlijke begeleiding

Bij een dagbestedingstraject bij Leerbouwen ga je onder deskundige leiding van de praktijkopleiders verschillende producten en werkstukken maken. Elke dag zijn er begeleiders aanwezig die je begeleiden en ondersteunen waar nodig. Jij staat als deelnemer steeds op de eerste plaats: we kijken samen welke activiteiten je leuk lijken en stemmen de dagbesteding daarop af. 

 

Houtbewerking 

De praktijkbegeleiders houtbewerking helpen je om zelfstandig te leren werken met handgereedschap. Ook ga je aan de slag met machines zoals de vlakbank, vandiktebank en cirkelzaag en elektrisch handgereedschap zoals de bovenfrees.

 

Schilderen

Je ontdekt het schildersvak en krijgt hulp bij verschillende onderdelen waaronder schilderen, behangplakken en houtrotbehandeling. 

 

Facilitair-schoonmaak

Onze afdeling facilitair-schoonmaak begeleidt je graag bij activiteiten op facilitair gebied. Denk aan het schoonhouden van gebouwen en kantoorruimten en het reinigen van vloeren en ramen. Je doet dit in DE STEK, het pand waar Leerbouwen samen met allerlei andere bedrijven in zit.

 

Groenvoorziening 

Met het dagbestedingsprogramma zorgen we er samen voor dat de tuinen van DE STEK netjes gemaaid zijn, dat de borders onderhouden zijn en dat onkruid wordt bestreden.

 

Veiligheid 

Bij Leerbouwen staat veiligheid altijd voorop, óók in onze werkplaatsen. Leerbouwen verzorgt daarom voor jou als deelnemer de PMS’s (Persoonlijke Bescherming Middelen), zoals een veiligheidsbril. 

 

Wat kan ik doen na het dagbestedingstraject?

Gaat het allemaal goed? En kan én wil je verder? Dan kun je bij Leerbouwen kiezen voor een praktijkgestuurd opleidingprogramma. Hierin verdiep je je in de basisvaardigheden van een beroep zoals stukadoor, schilder of houtbewerker. Dit opleidingsprogramma wordt speciaal voor jou op maat gemaakt en duurt meestal tussen de 3 en 6 maanden. 

 

Ben je na afloop klaar voor een baan bij een regulier bedrijf? Eventueel met een ingebouwde stageperiode? Dan helpt Leerbouwen je graag om een geschikte werkplek te vinden in het bedrijvennetwerk van Leerbouwen.  

 

Re-integratie tip: wacht niet te lang!

Als je thuis komt te zitten is het soms verleidelijk om de zaken even op zijn beloop te laten. Dit is begrijpelijk en soms ook verstandig. Maar hoe langer je zonder werk of dagbesteding zit, hoe lastiger het wordt om weer te beginnen. Een arbeidsmatige dagbesteding helpt je om weer actief te worden en te re-integreren op de werkvloer.

Arbeidsmatige dagbesteding helpt deelnemers vaak om stappen te zetten op de participatieladder. Het ultieme doel: doorstijgen tot trede 6 ‘Betaald werk’  indien van toepassing.

Wil je meer weten over de dagbesteding bij Leerbouwen? Vul dan ons contactformulier in. 

 

Hoi, Leerbouwen hier

Heb je vragen over onze begeleiding? Of wil je op een andere manier met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op, wij helpen jou graag verder.

050 211 52 03 info@leerbouwen.nl