Veelgestelde vragen

Je vindt hier de antwoorden op alle veelgestelde vragen over onze opleidingen en cursussen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanmelden

 • Hoe moet ik mij aanmelden

  Aanmelden voor een cursus of een opleiding kan heel eenvoudig via de: Aanmeldknop rechtsboven op elke pagina. Uiteraard nemen we contact met jou op en krijg je eerst een vrijblijvend gesprek.

 • Wanneer moet ik mij aanmelden voor een opleiding?

  Wil je bij ons een opleiding volgen dan kun je elk moment starten. Dit is altijd op maat en in overleg.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding?

  Wij werken niet met toelatingseisen. Je hebt geen minimale achtergrond opleiding nodig om bij Leerbouwen te starten met je opleiding. Belangrijk is dat je enthousiast bent om een vak te leren en daadwerkelijk in de bouw aan het werk wilt gaan.

 • Is een aanmelding voor een opleiding direct definitief?

  Nee absoluut niet, eerst volgt er een vrijblijvend oriëntatiegesprek (inclusief rondleiding) waarin we de mogelijkheden met je bespreken.

Keuze maken

 • Welke opleidingen biedt Leerbouwen aan?

  Leerbouwen heeft een heel divers aanbod van opleidingen in de bouw. Daarnaast zijn we flexibel in het opzetten van nieuwe opleidingen indien vanuit het bedrijfsleven hier vraag naar is. Kijk hier voor ons volledig aanbod aan opleidingen.

 • Welke cursussen biedt Leerbouwen aan?

  Leerbouwen heeft een heel divers aanbod van cursussen voor de bouw. Daarnaast zijn we flexibel in het opzetten van nieuwe cursussen indien vanuit het bedrijfsleven hier vraag naar is. Kijk hier voor ons volledig aanbod aan cursussen.

 • Is het ook mogelijk om een opleiding / cursus opmaat aan te bieden?

  Ja, in overleg richten wij onze opleidingen en cursussen in, afhankelijk van de kandidaat- en bedrijfswensen. Wij zijn hierin flexibel en gericht op resultaat.

  Wilt u hierover eens met ons in gesprek of heeft u speciale wensen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Verzorgt Leerbouwen ook zij- en doorstroom opleidingen?

  Ja voor uitzendbureaus en bedrijven verzorgen we voor wat betreft omscholing van werkzoekenden en werkenden zij- en doorstroom opleidingen. Dit kan passen binnen ons regulier aanbod, maar het kan ook voorkomen dat we vanuit een of meerdere uitzendbureaus of bedrijven een aparte klas vormen.

  Wilt u hierover eens met ons in gesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Kan ik als bedrijf ook opleidingen afnemen voor onze medewerkers?

  Onze focus ligt op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via scholing aan een baan te helpen. Echter ons aanbod van cursussen leent zich heel goed om uw medewerkers specifieke technieken aan te leren.

  Wilt u hierover eens met ons in gesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Hoelang duurt een opleiding?

  Onze opleidingen duren over het algemeen maar 3 tot 6 maanden afhankelijk van de kandidaat maar ook van de betreffende opleiding.

 • Ik zit in de bijstand, kan ik bij Leerbouwen een opleiding volgen?

  Ja, in veel gevallen kan dit. U zult hierover contact moeten opnemen met uw werkcoach.

 • Ik heb een WIA uitkering, kan ik bij Leerbouwen een opleiding volgen?

  Ja, in veel gevallen kan dit. U zult hierover contact moeten opnemen met uw werkcoach.

 • Ik heb een uitkering (UWV) kan ik bij Leerbouwen een opleiding volgen?

  Ja, in veel gevallen kan dit. U zult hierover contact moeten opnemen met uw werkcoach.

 • Kan ik zonder uitkering (als particulier) ook een opleiding volgen bij Leerbouwen?

  Ja dit kan zeker. Als men zich als particulier aanmeld betekend dit dat de opleidingskosten voor eigen rekening zijn. Hier zijn regelingen voor waarmee het zou kunnen dat men de studiekosten van de belastingdienst voor een deel terug zou kunnen ontvangen. Wil je weten hoe dit precies werkt en of jij hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan op de site van de: belastingdienst.

   

Samenwerken

 • Wij zouden graag willen samenwerken met Leerbouwen, kan dit?

  Natuurlijk kan dat, wij werken heel graag samen!  Dit doen wij met gemeenten, UWV, praktijkscholen, opleidingsinstanties, ROC’s, wijkteams, leveranciers, bedrijven, uitzendbureaus etc. Wij focussen ons op opleidingen in de bouw, voor alles wat aanverwant is en iets toevoegt of verbeterd aan deze service, werken wij samen.

 • Voor welke gemeenten werkt Leerbouwen?

  Wij zijn gevestigd in Groningen en wij werken samen met de arbeidsmarkt regio Groningen. Dit doen wij niet exclusief, zo werken wij o.a. ook voor de gemeente Tynaarlo, Smallingerland en Leeuwarden. Vanwege de goede bereikbaarheid ten opzichte van het station van Groningen werken is een reisafstand van 1 uur heel acceptabel.

Werk

 • Heb ik gegarandeerd na het afronden van de opleiding een baan?

  Als onze kandidaten werknemervaardigheden op orde hebben en de basisvaardigheden beheersen van een bepaalde opleiding, vinden eigenlijk allemaal snel een baan na het afronden van de opleiding. In sommige opleidingen, bijvoorbeeld zonnepanelen monteur is deze gegarandeerd met een baangarantie. Onze focus is opleiden en het vinden van werk. Hierbij ondersteunen we en werken hierin nauw samen met bedrijven en uitzendbureaus.

 • Begeleidt Leerbouwen mij ook tijdens en naar werk?

  Desgewenst begeleid Leerbouwen de kandidaten en draagt zorg voor intensieve trajectbegeleiding en jobcoaching. Wij hebben een breed netwerk van bedrijven en uitzendbureaus die jouw aan werk wil helpen. Deze bedrijven en uitzendbureaus zetten dan ook hun vacatures bij ons online. Zie onze vacatures. Onze coaches begeleiden indien nodig jou tijdens werk. Zodat je de gelegenheid krijgt om het geleerde daadwerkelijk in praktijk te brengen en daarbij waar nodig ondersteuning krijgt. Dit om de verkregen baan voor langere tijd te behouden.

Algemeen

 • Wanneer is Leerbouwen open (openingstijden)?

  Leerbouwen is open van maandag t/m donderdag (8.00 uur t/m 16.30 uur).

Hoi, Leerbouwen hier

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

050 211 52 03 info@leerbouwen.nl