Basisopleiding Schilderen – Mbo niveau 2 – Leer in korte tijd de basis van het schildersvak.

Groningen 20 weken

Basisopleiding Schilderen – Mbo niveau 2

In deze praktijkgerichte opleiding leer je alle basistechnieken van het schildersvak en maak je een vliegende start in jouw carrière als schilder. Na het afronden van deze opleiding heb je een wettelijk erkend mbo-certificaat op zak en ben je breed en langdurig inzetbaar in de onderhoudssector. 

Denk jij er over na om een opleiding tot schilder te volgen? Hou jij ervan om in de praktijk aan de slag te gaan en projecten om te toveren tot iets moois? Dan is de Basisopleiding Schilderen een goede keuze! Tijdens de opleiding doe je alle benodigde basiskennis en -vaardigheden voor een functie als schilder op. Meld je nu aan of neem contact op met Leerbouwen via info@leerbouwen.nl of 050 211 5203 voor meer informatie.

Voor wie is de opleiding interessant?

De Basisopleiding Schilderen is interessant voor her- en omscholers die zich willen specialiseren in het uitvoeren van schilderwerk, maar voor wie een volledige mbo-opleiding tot schilder (nog) niet haalbaar is.

Daarom kies je voor de Basisopleiding Schilderen

  • Je leert alle basisaspecten van het schilderen op verschillende ondergronden
  • Veel aandacht voor de praktijk
  • Theorie wordt aangeboden via de online omgeving Studeo
  • Ervaring opdoen in de beroepspraktijk
  • Wettelijk erkend mbo-certificaat
  • Persoonlijke begeleiding door docenten uit het werkveld

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding leer je schilderwerk voor te bereiden en uit te voeren op verschillende ondergronden. Je richt je op de uitvoerende aspecten van het schilderwerk, zoals:

  • Meten en beoordelen
  • Uitvoeren van kleine reparaties aan ondergronden
  • Voorbehandelen van ondergronden
  • Afwerken van houten, steenachtige, metalen en kunststof ondergronden.

Ook algemene onderwerpen komen voorbij, zoals kleurgebruik, materialenkennis en het toepassen van klimmaterialen. Verder wordt aandacht besteed aan het werken volgens arbo-, veiligheids- en milieuvoorschriften.

Hoe verloopt de opleiding?

Praktijk en theorielessen   

Bij de basisopleiding schilderen ga je direct in de praktijk aan de slag en leer je door te doen! Tijdens de opleiding krijg je praktijklessen van ervaren docenten uit het vak. Maar je doet ook vakkennis op door theorie te bestuderen via de online leeromgeving Studeo. Dit doe je voornamelijk zelfstandig, maar uiteraard zijn de docenten beschikbaar om je hierin te begeleiden.

Aan de slag in beroepspraktijk  

Verder doe je ervaring op in de beroepspraktijk om je vaardigheden als schilder verder te ontwikkelen en krijg je al tijdens de opleiding betaald. Via Flexschilder ben je voor de duur van 6 maanden verzekerd van werk, voor minimaal 24 en maximaal 40 uur per week.

Examen

Aan het einde van de opleiding toetsen we jouw kennis en vaardigheden. Bij het goed afleggen van dit examen, mag jij het mbo-certificaat in ontvangst nemen. Dit certificaat is door de overheid erkend en heeft dezelfde waarde als een mbo-diploma. In tegenstelling tot het mbo-diploma is het mbo-certificaat uitsluitend gericht op het beroepsgerichte deel van de mbo-opleiding Schilder.

Schrijf je in vóór januari 2024!

Ben jij er klaar voor om de eerste stap te zetten in je schilderscarrière? Schrijf je dan nu in voor de opleiding in januari 2024.

Vragen over deze opleiding?

Heb jij een vraag of twijfel jij of de opleiding de juiste keuze is? Onze collega’s denken graag met je mee. Neem contact met ons op via 050 211 5203.

Samenwerking met Savantis

Leerbouwen en Flexschilder werken voor dit traject samen met Savantis. Deze stichting, voorheen bekend als kenniscentrum, ondersteunt de onderhoudssector op het gebied van onderwijsontwikkeling, vakmanschap en loopbaanontwikkeling. Via stichting De Vakopleiding is Savantis door de overheid erkend als mbo-instelling en daarmee bevoegd wettelijk erkende bewijsstukken, zoals het mbo-certificaat Uitvoeren van schilderwerk, te verstrekken. De Vakopleiding komt voort uit een gezamenlijk initiatief van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het mbo-onderwijs, en heeft als doel om het bekostigd onderwijs aan te vullen daar waar de mbo-onderwijsinstellingen specialistische opleidingen niet of niet volledig kunnen aanbieden.

Meer weten over deze opleiding? Of wil je je direct aanmelden? Neem contact met ons op.

Hoi, Leerbouwen hier

Heb je vragen over een opleiding, of kom je er niet uit bij je keuze? Wij helpen je graag verder!

050 211 52 03 info@leerbouwen.nl