Noorderpoort Educatie en Leerbouwen samen van start

H
Hendrik 5-5-2019

Noorderpoort Educatie en Leerbouwen, praktijkopleidingsorganisatie voor wie in de bouw wil werken, zijn een samenwerking aangegaan. De samenwerking richt zich op laaggeletterden, statushouders of personen met afstand tot de arbeidsmarkt die een werk/leertraject aangeboden krijgen. 

Het doel van dit traject is het verhogen van het taalniveau en het uitbreiden van kennis en vaardigheden op de werkvloer onder de naam “Taal op de werkvloer”. Wanneer de deelnemers zich deze vaardigheden eigen hebben gemaakt, vergroten zij hun kansen op behoud van werk of de doorstroom naar een nieuwe baan. 

Perspectieven en baangarantie
Omdat de arbeidsmarkt aantrekt, lukt het steeds vaker werkzoekenden na een kortdurend traject aan een betaalde baan te helpen. Ook de cursussen “Voorbereiding VCA” en “VCA” worden in deze samenwerking aangeboden.

Leerbouwen heeft een groot netwerk van bedrijven die banen aanbieden als metselaar, stukadoor, schilder, houtbewerker of zonnepanelenmonteur na succesvolle afsluiting van het werk/leertraject. Noorderpoort Educatie heeft ervaren docenten die het lesprogramma verzorgen op de locatie bij Leerbouwen 

Goed werknemerschap
Werknemersvaardigheid kent vele facetten. Het gaat niet alleen om communicatie met collega’s en leidinggevenden. Ook bijvoorbeeld het nakomen van afspraken is belangrijk, evenals kennis van de bedrijfscultuur met de daarbij horende omgangsvormen.