Olijslager en Flexschilder werken samen en investeren in Leerbouwen

H
Hendrik 28-10-2021

Flexschilder Groningen/Drenthe heeft een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Leerbouwen uit Groningen gesloten. Samen willen ze de instroom van nieuwe vakkrachten vergroten, vakkrachten opleiden en een geschikt werkbedrijf vinden.

Peter van Dijk, Robert van Büseck en Tjeerd van der Sluis tekenen de overeenkomst.

Peter van Dijk, Robert van Büseck en Tjeerd van der Sluis tekenen de overeenkomst.

 

Onlangs richtten Peter van Dijk en de Olijslager Groep de joint venture Flexschilder Groningen/Drenthe BV op. Dit als oplossing om het aanbod en de vraag naar vakkrachten beter op elkaar af te stemmen. Het opleiden en vergroten van de instroom met 25 nieuwe vakkrachten is daarbij een van de doelstellingen. Om dit te bereiken is nu een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Leerbouwen uit Groningen gesloten.

Investeren in Leerbouwen

Leerbouwen is een particulier initiatief van ondernemer Tjeerd van der Sluis en gevestigd in Groningen. Van der Sluis werkt nauw samen met gemeentes, het UWV, opleidingsinstituten en leerbedrijven. De eerste samenwerking tussen van Dijk en Leerbouwen dateert van 2018.

Flexschilder en de Olijslager Groep investeren jaarlijks 10.000 euro in de samenwerking. Van Dijk: “De ervaringen met Leerbouwen zijn tot nu toe positief. Door op deze manier samen te werken, kan ons werk nog meer impact hebben en verwachten we een zichtbare bijdrage te kunnen leveren aan de instroom van nieuwe vakkrachten.”

Groter netwerk

Van der Suis over de nieuwe samenwerking: “Door de nieuwe samenwerking tussen Flexschilder en de Olijslager Groep in de vorm van Flexschilder Groningen/Drenthe BV krijgt Leerbouwen toegang tot een veel groter netwerk en veel meer kennis. Onze gezamenlijke doelstelling was direct duidelijk. Als de klik er dan ook is, dan is een samenwerking eenvoudig gevonden”.

Om- en bijscholen

Naast de opleiding van nieuwe instromers gaat de Olijslager Groep ook nauw samenwerken in het om- en bijscholen van bestaande vaklieden en de eigen medewerkers. De primaire doelgroepen zijn schilders, stukadoors, glaszetters en timmerlieden. De eerste groep van zeven stukadoors in opleiding is inmiddels begonnen.

Bron: schildersvak.nl