500ste kandidaat Leerbouwen!

H
Hendrik 1-9-2021

Medio 2015 kreeg Tjeerd van der Sluis de vraag van een aantal aannemers om mensen op te leiden voor het herstellen van aardbevingsschade ten gevolge van de gaswinning in de provincie Groningen.

In nauwe samenwerking met werkplein Eemsdelta, Fivelingo en UWV is een prima locatie gevonden in Delfzijl – Farmsum, de locatie van het voormalige CVV –

Centrum Vakopleidingen voor Volwassenen. Hier zijn de eerste stappen gezet om verder als praktijkopleider Leerbouwen tot ontwikkeling gekomen.

Na in eerste instantie gestart te zijn met de opleiding “aardbevingsschade herstel” werd het aanbod al snel uitgebreid. Dit op verzoek van de aannemerswereld en in nauwe samenwerking met Werk In Zicht, 1000 banenplan, UWV, de aannemerij en de arbeidsmarktregio Groningen.

Sinds 2018 is Leerbouwen gevestigd “in Stad” wederom op een locatie van het voormalige CVV – Centrum Vakopleidingen voor Volwassenen.

Hier is Leerbouwen doorgegroeid naar de professionele Praktijkopleidingsorganisatie die zij vandaag de dag is!

 

Inmiddels bestaat het aanbod uit de praktijkopleidingen; houtbewerking/machinale houtbewerking, timmeren, houtskeletbouw, metselen & voegen, stukadoren, schilderen en monteur zonnepanelen.

Tevens worden diverse (vak gerelateerde)workshops en cursussen aangeboden.

De nauwe samenwerking met ROC Noorderpoort en Savantis zorgt ervoor dat de kandidaten de benodigde (deel)certificaten, praktijkverklaringen en diploma’s kunnen behalen.

Met ingang van januari 2021 zijn de praktijkopleidingen Horeca, Schoonmaak en Groenvoorziening toegevoegd aan het opleidingspakket.

Amavi is de 500ste kandidaat die deelneemt aan een traject bij Leerbouwen.

Amavi is onder begeleiding vanuit Jasmijn, multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn te Groningen, via de gemeente Groningen aangemeld.

Zin, heel veel zin had Amavi om met de opleiding te beginnen. Ze was er klaar voor, het was tijd om serieus aan het werk te gaan en te werken aan een mooie uitdaging. Ze is zeer leergierig en toont de juiste inzet. Het beheersen van de Nederlandse taal is al goed maar de wil om dit nog beter te krijgen is groot, met name de vaktermen. Ze behoorlijk gedreven en neemt haar doel zeer serieus.

Amavi heeft reeds ervaring in de Horeca in Togo, waar ze geboren en getogen is. Ze heeft de opleiding tot kok gevolgd in Togo, deze is erkend als mbo 3 niveau in Nederland. Deze opleiding en ervaring vertaalde zich in de korte duur van haar opleiding bij Leerhoreca.

De opleiding en het werken bij “de Stek” heeft haar veel gebracht. Amavi heeft zich voornamelijk gericht op de vaktermen / vak basisvaardigheden van de Catering.

Inhakend op de vraag vanuit de arbeidsmarkt, welke enorm groeit, worden nu meer dan ooit, mensen succesvol opgeleid en begeleid naar een volgende stap om zo mogelijk economische zelfstandigheid te verkrijgen.

Van het totale aanbod zijn 86% van de trajecten succesvol afgerond. Van de uitstroom trajecten is inmiddels 62% van de kandidaten uitgestroomd naar regulier werk.

Dit moet gevierd worden en daarom wordt op deze wijze stilgestaan bij deze mijlpaal in het bestaan van Leerbouwen.

Dit betekend gebak voor alle kandidaten in ons bedrijfsrestaurant De Stek, verzorgt door de kandidaten van praktijkopleiding “Leer Horeca”.