VCA certificeren

Joke vd Sluis 24-6-2024

Je hebt het misschien al op onze LinkedIn pagina gezien; 10 uit de 11 kandidaten geslaagd. Middels een herexamen heeft ook de laatste kandidaat zijn certificering binnen gehaald. Waarom is het VCA zo belangrijk voor onze kandidaten?

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. Tevens bevat deze norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen.

De VCA eist van alle operationele medewerkers het diploma Basisveiligheid (opleiding VCA-basis) en voor de operationeel leidinggevenden een vervolg opleiding (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden, VOL-VCA). Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door middel van regelmatig gehouden bijeenkomsten dient de communicatie tussen leidinggevenden en medewerkers te worden bevorderd.

Omdat werkgevers en hun opdrachtgevers hoge eisen stellen aan gedrag en veiligheid op de bouwplaats en/of in de werkplaats, is de vraag naar werklieden die VCA gecertificeerd zijn groot. Wij willen onze kandidaten de beste kans geven om uit te stromen naar regulier werk, en zo economische zelfstandigheid te creƫren.

 

Het is voor iedereen mogelijk om de VCA cursus bij ons af te nemen, ook als je geen opleiding volgt. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact met ons op.