Opfrisbeurt Oude Borgmanschool Groningen

K
Kristy Pasman 15-6-2022

Dinsdag 3 mei zijn wij gezamenlijk gestart aan de Vinkenstraat in Groningen met het opknappen van de oude Borgmanschool. Een schoolgebouw van @Openbaar Onderwijs Groningen dat sinds maandag 30 mei wordt gebruikt om Oekraïense kinderen les te geven!

Leerbouwen – Flexschilder.nl – Boekema schildersbedrijf, Olijslager en Behoud schildersbedrijf hebben de handen ineen geslagen en zijn gezamenlijk aan de slag in de Borgmans school, een gebouw van Openbaar Onderwijs Groningen. Dit ten behoeve van Oekraïense schoolkinderen die lessen gaan volgen in de Borgman school aan de Vinkenstraat in Groningen.

Voordat de lessen plaatsvinden wordt het gebouw, in drie weken tijd opgefrist door leerling schilders van praktijkopleider Leerbouwen, onder leiding van een ervaren praktijkopleider.

Tevens zijn ervaren vak schilders van Boekema schildersbedrijf en Behoud schildersbedrijf werkzaam in het gebouw. De leerlingen werken nauw samen met de vak krachten, deze combinatie werkt uitstekend en is een stimulans voor de leerlingen.

Dankzij deze samenwerking krijgen de schilder leerlingen een optimale kans om in de praktijkervaring op te doen met een grote klus. Inmiddels is overeengekomen dat een aantal leerling schilders uitstromen naar betaald werk bij de genoemde bedrijven.