Nieuwsbrief #1

H
Hendrik 18-5-2020
Bekijk deze nieuwsbrief online

 

 

 

Leerbouwen Nieuwsbrief #1

Leerbouwen biedt veilige leer- en werkomgeving vanaf 1 juni

Als opleider willen wij een veilige leer- en werkomgeving voor onze kandidaten. De 1,5 meter regel die in de bouwsector geldt, geldt ook voor ons. Onze leer-werkplekken passen wij zo aan dat iedereen veilig en zonder hinder kan leren en werken.

Ook voor de overige ruimtes zijn wij straks goed ingericht om iedereen weer van harte te mogen verwelkomen. Naast zicht- en tastbare maatregelen gaan wij werken met roosters. Zo spreiden wij het aantal kandidaten en kan iedereen op een fijne manier aan de slag.

Zoals de kabinetsplannen er  nu uitzien zijn er vanaf 1 juni weer meer mogelijkheden, hier richten wij dan ook onze pijlen op. Zijn jullie kandidaten er weer klaar voor? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil contact met Leerbouwen
 

 

Kandidaten bouwen mee aan verduurzaming Leerbouwen

Het totale pand aan de Euvelgunnerweg, dat stamt uit de jaren ’70,  wordt volledig verbouwd en aangepast aan deze tijd en is inmiddels gasvrij. Daarbij worden de bouwmaterialen zoals balklagen, gevelpuien, deuren zoveel als mogelijk hergebruikt. Een aantal kandidaten werkt mee en voert praktijkopdrachten uit op het gebied van schilderen, timmeren en metselen. Zo leren ze alle facetten van het werk goed kennen. In onze volgende nieuwsbrief lees je meer over de verbouwing en de nieuwe ruimten.

 

 

Bouwend Nederland publiceert voorbeelden 1,5 regel

Bouwend Nederland publiceert voorbeelden van hoe er op de bouwplaats, op kantoor of tijdens het vervoer naar de bouwplaats wordt omgegaan met de 1,5 meter regel.  De bouw- en infra sector was de eerste sector waar met een protocol Samen veilig doorwerken. De praktijkvoorbeelden vindt je onder de naam Vlog Veilig samen doorwerken op de website van Bouwend Nederland.

Naar Bouwend Nederland
 

 

Provincie Groningen wil juist nu doorbouwen

De bouwsector maakt zware tijden door. Onze provincie weet hoe belangrijke de sector is en doet alles om de effecten van Corona te verzachten. Volgens Fleur Gräper, gedeputeerde van provincie Groningen voor D66 kan Nederland te midden van alle uitdagingen, zoals het verduurzamen van woningen, het creëren van bereikbaarheid of het versterken van haar economische positie, niet overeind blijven zonder de bouw. Samen met de bouwsector wil zij deze crisis ombuigen tot een kans…

Lees het hele artikel